Βιβλία

Εκτός από τη μελέτη γενικότερα, μεγάλη ευχαρίστηση μου προσφέρει επίσης και η μετάφραση αγγλικών βιβλίων στα ελληνικά. Βιβλίων που λόγω της θεματολογίας τους, δεν είναι εμπορικά και, συνεπώς, δεν προσελκύουν το ενδιαφέρον κάποιου εκδότη εδώ στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, όποτε βρίσκω χρόνο αφιερώνω και στη μετάφραση κάποιου βιβλίου.

Ως τώρα έχω ολοκληρώσει δύο. Ήρθα σε επαφή με κάποιους εκδότες, αλλά παρ’ ότι τους άρεσαν πολύ, δεν τα έκριναν εμπορικά ώστε να επενδύσουν σε αυτά. Έτσι, αποφάσισα να προχωρήσω σε αυτοέκδοση. Όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να τα αγοράσει από εδώ μέσω Paypal.

Τα βιβλία είναι τα εξής:

Το πρώτο βιβλίο είναι του αείμνηστου καθηγητή Robert. D. Wilson. Αποτελεί «απάντηση» στη λεγόμενη Ανωτέρα Κριτική που άνθισε στα τέλη του 19ου αρχές 20ού αιώνα. Ο καθηγητής Wilson, αφού αφιέρωσε τη ζωή του στη μελέτη της Βίβλου, των γλωσσών της, των γλωσσών όλων των συναφών εθνών (έφτασε να μάθει πάνω από 40 γλώσσες και διαλέκτους) και όλων των αρχαίων εγγράφων που είχαν σχέση με τον αρχαίο Ισραήλ, κατέληξε σε κάποια ακλόνητα συμπεράσματα σε σχέση με την ακρίβεια της μετάδοσης του κειμένου της Βίβλου όπως το έχουμε στα χέρια μας αυτή τη στιγμή. Για κάποιον που τον ενδιαφέρει η βαθιά, εμπεριστατωμένη μελέτη γύρω από αυτό το θέμα, αυτό το βιβλίο είναι must. Το βιβλίο αποτελείται από 159 σελίδες και τιμάται στα 15 € (συν έξοδα αποστολής).

 

Το δεύτερο βιβλίο είναι του βιοχημικού Michael Behe. Εντάσσεται στο πλαίσιο εξέλιξη – δημιουργία. Την απόφαση να μεταφράσω αυτό το βιβλίο την πήρα διότι έχω διαπιστώσει ότι η «πλευρά» της εξέλιξης βρίσκει αρκετή υποστήριξη στην ελληνική βιβλιογραφία. Όλα τα βιβλία του καθηγητή Richard Dawkins έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, ενώ, αντιθέτως, ελάχιστα βιβλία που υποστηρίζουν την άποψη της δημιουργίας ή του ευφυούς σχεδίου βρίσκουν το δρόμο για τα ράφια των βιβλιοπωλείων. Προσωπικά θεωρώ και αυτό το βιβλίο του καθηγητή Behe εξαιρετικό, όπως και το πρώτο του (Darwin’s Black Box) το οποίο έγινε best seller. Παρέχει πολύ ισχυρά επιχειρήματα για την ανεπάρκεια των μεταλλάξεων και της φυσικής επιλογής να ερμηνεύσουν το σύνολο του έμβιου κόσμου. Όποιος ενδιαφέρεται για το θέμα της προέλευσης της ζωής και μελετάει περί εξέλιξης και δημιουργίας, θα ωφεληθεί πολύ από τη μελέτη αυτού του βιβλίου. Το βιβλίο αποτελείται από 251 σελίδες και τιμάται στα 18 € (συν έξοδα αποστολής).

Αγόρασε το Μια επιστημονική έρευνα της Παλαιάς Διαθήκης κλικάροντας το παρακάτω Paypal Button.

btn_buynowCC_LG
Αγόρασε το Η παρυφή της εξέλιξης. Η αναζήτηση των ορίων του Δαρβινισμού κλικάροντας το παρακάτω Paypal Button.

btn_buynowCC_LG

Όσοι έχουν διαβάσει τα βιβλία αυτά και το επιθυμούν, μπορούν να αφήσουν ένα σχόλιο-review για τους μελλοντικούς αναγνώστες. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Σχολιάστε

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s